Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

05.02.2021.

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ГЛАВНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ПТТ СРБИЈЕ

Поштоване колеге,
Поводом задњег саопштења које је потписао наш председник Ђермановић, желим да вас обавестим о следећем. У вези са одлуком да Синдикат ПТТ Србије не учествује у Протесту запослених у нашем Предузећу, а који ће се одржати у суботу 06. фебруара, председник је сам донео такву одлуку не консултујући се са Главним одбором или директно са председницима синдикалних организација, који у овом тренутку трпе највеће притиске.
Наиме, ово нам је већ трећи пут у новијој историји да одбијамо да као централа станемо барем поред, ако не и испред радника који траже да изразе легитиман протест због свог социјалног и материјалног положаја, али и да искажу свој став о стању у Пошти. Знамо како смо прошли претходна два пута када нисмо били уз раднике, па је несхватљиво да и трећи пут правимо исту грешку.
Истина, овај пут је ипак мало другачије. Никада такве одлуке нису доношене без шире расправе и одлука надлежних органа. Никада тако отворено и огољено у једном саопштењу нисмо подржали послодавца и никада нисмо јасније у неком саопштењу препознали рукопис пословодства и политике. Ми смо Синдикат и требало би да смо увек на страни радника и да смо испред њих. Све друго, а посебно последње саопштење је синдикална СРАМОТА и нема никакве везе са синдикалним и радничким покретом.
Ово је само један у низу неразумљивих потеза руководства нашег Синдиката који ће нас скупо коштати. Одмах након објављивања билтена, кренули су напади на нас и на наш Синдикат. Овај потез актуелног председника ће довести до новог таласа исчлањења и даљег урушавања угледа Синдиката ПТТ Србије. То ће само продубити наше поделе и убрзати процес раздруживања који је на жалост неминован. Има људи у овом Синдикату који се због оваквих ствари стиде и који у томе не желе да учествују јер знају шта је синдикални покрет и знају на чијој страни треба да буду. То су увек и само запослени које представљамо.

Председник Главног одбора
Драган Станковић

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel