Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

14.12.2020.

Поводм намере руководства Синдиката ПТТ Србије о одржавању телефонске седнице Скупштине, обавештавамо вас о следећем:

Оштро се противимо намери да се о кључним питањима за наш рад и судбину запослених одлучује телефонским путем, без могућности расправе и размене аргумената. За нас је то кршење Статута и елементарне логике, те у томе не желимо да учествујемо. Прешли смо прећутно преко кршења наших аката када су вршене спорне исплате са рачуна Синдиката, прешли смо и преко понижења и бежања руководства са седнице Скупштине, али ово што сада смерају је крај.
Истина је да су ово чудна и опасна времена (првенствено због пандемје вируса Корона) и да се до сада нисмо сусретали са оваквим изазовима. Разумљиво је да постоји потреба да се спроведе изјашњавање о битним стварима за наше функционисање. То је разумљиво и могуће је спровести, јер у Пословнику Главног одбора та могућност је предвиђена, и против тога нико не би имао ништа против. Али телефонска Скупштина, са пуним дневним редом, а без могућности дијалога и расправе – то се још није десило нити је предвиђено, а није предвиђено јер није нормално.
Ако вам је стало до опстанка ове организације, зауставите ово лудило, вратите елементарну логику и демократске приницпе у наш рад. То је једини начин да опстанемо заједно.
Уколико пак наставите овим путем газећи све принципе нашег рада и сва наша акта, обавестићемо послодавца о свим елементима нелегитимности и покренути управни поступак, па онда нека неко други процењује законистост нашег рада у свим сегментима. Тиме ће се наша сарадња завршити.

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel