Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

12.11.2020.

Подсећање

На данашњи дан 12.11.2017. године у Београду је одржан величанствени протест у организацији репрезентативних синдиката Поште Србије и то Синдиката ПТТ Србије и Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ „Независност“. Окупило се близу осам хиљада радника, што је више од половине укупног броја запослених. То се никада није десило у историји синдикалног деловања у оквиру Поште Србије.
Протест који је протекао достојанствено и упутио јасне поруке пословодству и Влади РС, а на који можемо бити поносни, ставио је тада наше синдикате на чело синдикалне сцене Србије.
Захваљујући нашим акцијама обављена су два разговора са Премијерком РС и исплаћена је зарада из добити. Преговори о повећању зарада, о чему до нашег протеста није било ни речи, покренути су са мртве тачке.
Након протеста, синдикати у Пошти су препознати на свим нивоима као озбиљан и релевантан фактор. Очигледно је било да смо препознати и као озбиљна претња, те врло брзо крећу напади на нас у виду гомиле лажи које се пласирају у средствима јавног информисања и на друштвеним мрежама.
Евидентан је био насртај политике и крупног капитала што је било препознато и на шта смо били спремни.
На жалост нисмо били спремни на нападе исте те политике изнутра, тако да је данас незамисливо да се у нашем Предузећу, а посебно у нашем Синдикату, организује протест или обустава рада као израз незадовољства радника, јер то није у интересу послодавца и власти.
Остаје нам да се сећамо и да верујемо да ће се на нашој синдикалној сцени појавити неки нови синдикалци, независни од директора и политике и да је 12.11.2017. поново могућ.

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel