Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

01. октобар 2020.

НАПАДИ УМЕСТО ДИЈАЛОГА

Након отвореног напада, изношења злонамерних неистина и захтева за гашење ове интернет странице који су изнети на званичној Вибер групи Синдиката ПТТ Србије, обавештавамо вас о следећем:
Према Статуту, Синдикат ПТТ Србије је конституисан од стране 35 синдикалних организација, тако да је недвосмислено јасно да су синдикалне организације створиле ''централу'', а не обрнуто. Све ове синдикалне организације (осим Синдикалне организаије Сектори и службе дирекција– Нови Сад која је избрисана из Региста при ресорном Министарству) су ПРАВНА ЛИЦА, имају своје статуте или правила, своје печате, лого, лица која их заступају... У Министарству за рад су у Регистуру синдиката сви уписани као синдикати код послодавца, дакле потпуно незавсни и самостални синдикати. Према томе, не треба ни наглашавати да имају потпуно право да предузимају све правне радње, па и да имају своју интернет презентацију што је и предвиђено у њиховим статутима или правилима. Што се имена тиче, име сваке синдикалне организације почиње са ''Синдикат ПТТ Србије, Синдикална организација....'' Такође, лого скоро свих синдикалних оргнизација је исти, тако да је потпуно нејасно по ком основу се захтева гашење ове странице, односно, сасвим је јасно да им смета сам садржај објава.
Штета што су наши синдикални ставови изазвали љутњу и што је покренута прича о форми, уместо да смо започели једну здраву дискусију о самој суштини. Треба да разговарамо, да укрстимо аргументе око изнетих примедби. Хајде да поведемо расправу о томе треба ли било који синдикат да покреће инцијативе које су за нас спорне, па да се онда из такве расправе дефинише став Синдикат. То би се онда звало демократија, или широка расправа и укључивање већег броја активиста и чланова у доношење одлука и ставова. Овако, свађајући се и оспоравајући на овако безобзиран начин туђе ставове, брисањем објава и свесним изношењем лажи да би се неко облатио, само тонемо још дубље у то исто блато. Штета.
Намера је била да отворимо тему о којој можемо да расправљамо и да поведемо дискусију, да људи нешто сазнају, науче, да буду информисани. А тема и проблема има много. Ствари изгледају другачије када се сагледају из различитих углова. Увек се сазна нешто ново, добије се нека нова информација која нам може бити од користи. Зато немојте брисати објаве које се вама лично не свиђају. Критика вашег рада није критика Синдикта, већ критика вашег деловања и она је усмерена, пре свега, на поправљање стања и на указивање на грешке, а јесмо ли у праву, о томе можемо да дискутујемо, али културно, колегијално и без лажи и дискредитација.

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel