Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

27.08.2020.

Tражимо сазивање ванредне Скупштине

Предати су захтеви 12 синдикалних организација за сазивање ванредне седнице Скупштине Синдиката ПТТ Србије, а основни мотив је стање у нашој организацији.
Након спроведених избора, прошле године, очекивали смо промене, да кренемо напред, да будемо бољи, ефикаснији, јединственији, да се бавимо проблемима од значаја за запослене, да повратимо поверење и чланство. На жалост, ништа од тога се није десило. Сасвим супротно. Ко год је присуствовао неком од наших састанака у задње време, јасно му је да овако даље НЕ МОЖЕ. Све је блокирано и све је посвећено искључиво унутрашњим проблемима, сукобима и расправама. Сувише је злобе, подела па чак и отворене нетрпељивости да би у овом саставу могли даље.
Председништво нам је подељено и блокирано у раду због неслагања са политиком која се спроводи и начином на који се Синдикат води. Када се проблеми не решавају већ гурају под тепих, онда се они само увећавају и преливају на друге органе. Тако се десило да је и Главни одбор постао место за свађе, препуцавања, вређања и све друго само не место где се озбиљно расправља о стварним проблемима запослених.
Ипак, најбитнија замерка на наш досадашњи рад и главни разлог за покретање ове иницијативе је чињеница да се нису десиле преко потребне промене које смо сви очекивали и да се нисмо профилисали као озбиљан Синдикат и озбиљни преговарачи. Једноставно речено, клекли смо и прихватали смо све што нам се сервира од стране послодавца. Ту истину и те чињенице никаво преузимање туђих заслуга и хвалисање, у маниру актуелене власти, не може да сакрије.
Сви ови побројани проблеми и наведене чињенице, само су додатно урушили и поделили овај некада велики Синдикат који је све мањи и мањи. А требало је да буде супротно.

Управо из наведених разлога тражимо сазивање ванредне Скупштине где би расправили све оно што нас мучи и где би донели одлуке које би нам омогућиле да коначно престанемо са бављењем нама самима и кренемо да будемо Синдикат. Излаз видимо у предлогу да руковођење Синдикатом преузму људи који се нису компромитовали, нису били ни на једној страни и нису до сада обављали синдикалне функције. Има међу нама нових, млађих активиста који би требали да добију шансу и преузму одговорност.


Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel